Nye parkeringsregler på Frederiksberg

Oprettet d.

Nye parkeringsregler på Frederiksberg


Information: Fra d. 1. oktober 2023 indføres nye parkeringsregler på Frederiksberg, som får betydning for medlemmer af SportsKollektivet.

Der er sjældent politisk fokus på, hvordan f.eks. muligheden for parkering påvirker lokale foreninger, ej heller til hvordan de kan medvirke til at løse de udfordringer, som det kan medfører for foreningerne i forhold til deres aktiviteter. SportsKollektivets aktiviteter foregår mange forskellige steder, og i mange tilfælde afhængige af udstyr som vi medbringer. Det sker samtidigt med en udvikling, hvor færre medlemmer råder over bil, og af de som gør, bilver bilerne ofte mindre, hvilket reducere hvilket udstyr de kan medbringe, og langt færre med mulighed for at trække en trailer. Som forening, betyder det vi bliver mere afhængige af de medlemmer og frivillige som har bil, og melder sig til at hjælpe med logistikken, mens det samtidigt bliver både sværere og dyrere for dem.

Det gælder både på Frederiksberg og i København, og SportsKollektivet håber på større politisk lydhørhed overfor disse udfordringer, og vilje til at hjælpe foreningerne med at løse dem.

Kort opsummeret ændre reglerne sig på Frederiksberg med:

  • Ordningen omkring to timers parkering til bilister, herunder gæster, uden parkeringslicens afskaffes. Det gælder også elbiler, plug in-hybrid biler og motorcykler.
  • Fremover bliver timetaksten på 5 kroner for første time, 10 kroner for anden time og 15 kroner for tredje time osv.
  • Der vil fortsat være gratis parkering foran butikker på Frederiksbergs handelsstæder ved gader som eksempelvis Gammel Kongevej. Typisk 30-60 minutter.
  • Der vil kunne parkeres gratis, uden digital registrering, på søn- og helligdage.
Parkeringsreglerne gælder for offentlige veje og pladser. Der kan gælder andre regler på private veje og pladser (f.eks. pladsen ved Mariendalshallen), så vær opmærksom på evt. skiltning, når du parkere.

Mere information på linket: https://www.frederiksberg.dk/by-bolig-og-miljoe/trafik/parkering